Kikkerdiploma

Kikkerdiploma’s

Een aantal keren per jaar kunnen de kinderen afzwemmen voor het internationaal erkende Kikkerdiploma, een aanloop naar het A-diploma. Het is niet verplicht om aan het Kikker-afzwemmen deel te nemen, maar het is altijd een groot feest.

Brons

De oefeningen worden uitgevoerd in heupdiep water. Na afzetten van de kant op zowel buik als rug uitdrijven over een afstand van 5 meter of minimaal vier seconden (op de buik uitdrijven met het gezicht in het water), springen van de kant en op verschillende manieren door het water voortbewegen, onder water door een hoepel kruipen, 10 meter in borstligging en 10 meter in rugligging afleggen.

Zilver

De oefeningen worden uitgevoerd in borstdiep water. Na het afzetten van de kant zwemmen met een rugcrawl beenslag, een voorwerp van de bodem pakken, na afzetten van de kant uitdrijven en van buik- naar rugligging draaien, 10 meter
enkelvoudige rugslag zwemmen, van de kant springen en 10 meter zwemmen met een borstslag naar keuze, door hoepel onder water zwemmen.

Goud

kikkers

De oefeningen worden uitgevoerd in diep water.
Gekleed: 25 meter zwemmen waarvan 12,5 meter met een borstzwemslag en na een draai 12,5 meter met een rugslag.

Badkleding: 25 meter zwemmen met een eigen borstzwemslag, twee maal 25 meter met een (enkelvoudige) rugslag waarbij tijdens het zwemmen 1 x 10 seconden watertrappen, een sprong van de kant maken waarbij het hoofd boven water blijft (de zgn. hurksprong) en vervolgens dertig seconden watertrappen.

Alle oefeningen voor Kikker brons, zilver en goud worden zonder drijfmiddelen uitgevoerd. Afzwemmen voor de Kikkerdiploma’s gebeurt in hetzelfde zwembad als waar de kinderen later hun A-diploma gaan halen.

Geef een reactie