Zwangerschapszwemmen

Zwangerschapsbegeleiding in warm water

Zwangerschapszwemmen is een combinatie van Watsu®, haptonomie en psychoprofylactische begeleiding.

  • actieve en passieve ontspanningsoefeningen
  •  spelen en communiceren met je ongeboren kind
  • conditie op peil houden of verbeteren
  • positieve voorbereiding op de bevalling
  • een uur lang alle aandacht voor jou en je baby

Ons water is 32°C. Hierin is het lekker om te ontspannen.

Zwangerschaps Watsu®

Watsu of Watershiatsu is een ontspanningsmethodiek gebaseerd op oosterse ontspannings- en drukpuntmassagetechnieken. Men wordt gedragen, ritmisch bewogen en gemasseerd in extra verwarmd water (32°C). Met name de rug wordt ontlast, wervelkolom en gewrichten worden soepel bewogen en het hele lichaam wordt gerekt en gestrekt in vloeiende bewegingen. De ontspanning die bij jou optreedt, zal worden overgenomen door je kind.

Zwangerschapshaptonomie

Het is fijn om voor de geboorte al te kunnen communiceren met je ongeboren kind. Tijdens de les krijg je instructie hoe je met je kind kan spelen in je buik (roepen en voelen door je buik). Zo krijg je niet na 9 maanden een kind, maar heb je al 9 maanden een kind!

Psychoprofylactische begeleiding

Psychoprofylaxe is een vorm van zwangerschapsbegeleiding waarbij je op een positieve manier voorbereid wordt op je bevalling. Door te weten wat er in en met je lichaam gebeurt (verandert), kan je zonder angst werken aan een soepele bevalling. Hierdoor kijk je niet tegen de bevalling op, maar kijk je er juist naar uit om je kind in je armen te mogen sluiten.

Zwangerschapszwemmen wordt gegeven in Almere en op IJburg. Meld je direct aan voor het zwembad van je keuze: