Watervreestherapie

Watervreestherapie

Er zijn mensen die zeer angstig zijn voor water. Zij hebben het al benauwd bij het idee dat zij in het water moeten gaan. De ademhaling blokkeert en het zweet breekt hen uit. Zweminstituut Siemons wil graag helpen om bij deze groep mensen de watervrees weg te nemen of tot een acceptabel niveau terug te brengen.
Dit gebeurt in ons therapeutisch zwembad waarbij we door de instelbare bodem de waterdiepte kunnen aanpassen van 35 centimeter tot 1,80 meter. Daarnaast is individueel contact en vertrouwen van essentieel belang.

Na een ‘intake’ gesprek wordt samen met u een lesplan gemaakt waarin oefenstof zo wordt aangeboden dat bijna onmerkbaar de oefeningen moeilijker worden. Wij kunnen ook uw watervrees behandelen met Watsu® (water-shiatsu).

Loslaten

Tijdens watervreestherapie kan Watsu® worden gebruikt om uw angsten los te laten. Terwijl u wordt omgeven door warm water wordt u gedragen, gewiegd en bewogen door uw begeleider. U zult vrijwel meteen gaan ontspannen. Dat is merkbaar aan uw ademhaling. Die wordt rustiger, dieper en langzamer.
Door de omgeving van warmte en gewichteloosheid zullen de spieren in uw lichaam gaan verslappen. Ze laten de spanning los. Ook therapeutisch kunt u nu veel loslaten zoals andere spanningen, blokkades en uw watervrees.
Bij zwemlessen voor zowel kinderen, volwassenen als mensen met een geestelijke of lichamelijk beperking bestaat de mogelijkheid om Watsu® toe te passen. Ontspannen tijdens de Watsu® als basis om goed te leren zwemmen.

Watervreestherapie wordt gegeven in Het Mineraal in Almere.